52 yaşındaki 'Anadol'a büyük ilgi, gören durup fotoğraf çektiriyor: Sahibi 250 bin liralık teklifi bile kabul etmedi

Eskişehir'de galerici olan Muhterem Eryürük'ün 1971 model Anadol marka aracı bütün dikkatleri üstüne çekiyor. Daha önce birçok vatandaşın ‘Bir tur atabilir miyiz’ diye sorduğunu dile getiren Eryürük, aracını satmayı pek düşünmediğini söyledi. Görenlerin fotoğrafını çekmeden geçmediği araca gelen bütün teklifleri reddeden adam araca "250 bin lira teklif eden oldu" sözleriyle şaşırttı.
Eskişehir’de galericilik yapan Muhterem Eryürük’ün 1971 model Anadol marka aracı ilgi odağı haline geldi. Arabasının her türlü bakımına özen gösteren Eryürük, aracını satmayı düşünmediğini ve denk gelirse bir tane daha almak istediğini söyledi. Gelen tüm teklifleri reddeden Eryürük, aracı gören birçok vatandaşın ‘Bir tur atabilir miyiz’ diye sorduğunu söyledi.
ARACA BİNMEYE KIYAMIYOR
“TRAFİKTE EL SALLIYORLAR, HERKES BAŞINA TOPLANIYOR”
Muhterem Eryürük, “Araç, 1971 model Anadol Coupe, tek kapı. Özenle toplanmış bir araç, restore edilmiş bir araç. Her şeyiyle sıfır, parçalarını bulmak biraz zor. Toplamak zor olmuş ama bir arkadaşımızdan aldık." dedi ve şöyle devam etti:
-Hafta sonu çıkartıyoruz dolaşıyoruz. Eski olması dikkat çekiyor. Petrole gidiyoruz herkes başına toplanıyor. Trafikte el sallıyorlar, bir yere durduğumuz zaman bir sürü fotoğraf çekiliyorlar. Güneşin altında çok bırakmıyoruz, kapalı garajda muhafaza ediyoruz. Fırça falan kullanılmıyor zaten, süngerle yıkanıyor. Boya koruması, pasta, detaylı temizliği sürekli yapılıyor. Zaten bakarsanız yeni arabadaki boyanın aynısı var üzerinde.
“250 BİN LİRA TEKLİF EDEN OLDU”
İnsanların araca yoğun ilgisi olduğunu belirten Eryürük, yanına binip ‘Bir tur atabilir miyiz' diyen birçok kişiyi gezdirdiğini söyleyerek 'Benim için maddi değeri çok önemli değil, manevi değeri önemli. Yani 250 bin lira teklif eden oldu. 250 bin lirayı gördüm ama o paraya bu arabayı toplayamazsın, satmayı çok düşünmüyorum. Denk gelirse bir tane daha alabilirim yani öyle söyleyeyim. Çalışması için hafta sonu bir tur atıyorum. Benzinliğe gidip yıkatıyorum, geri yerine çekiyorum. Aracı öyle çok kullanmıyorum” şeklinde konuştu.
BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
vd-11494#
Kaynak: İhlas Haber Ajansı