Tunus’ta eski Başbakan Hammadi el-Cibali gözaltına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Tunus’ta eski Başbakan Hammadi el-Cibali gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kuzey Afrika ülkesi Tunus’ta siyasilere yönelik operasyonlar sürüyor. Ülkede, eski başbakanlarından Hammadi el-Cibali de gözaltına alındı. Cibali’nin eşi Vahide Trabelsi, kocasının yakında zamanda ameliyat olduğunu ve hayati tehlikesi bulunduğunu söyledi.

Tunus’un eski başbakanlarından Hammadi el-Cibali ülkesinde gözaltına alındı.Cibali’nin eşi Vahide Trabelsi, kocasının sabah saatlerinde polisler tarafından götürüldüğünü söyledi. Trabelsi "Sabah saat 8 civarında evimize baskın sivil kıyafetli güvenlik güçleri baskın yapıldı. Herhangi bir sebep gösterilmeden eşimi gözaltına aldılar. Güvenlik güçleri Cibali’nin Lavina’daki Ulusal Muhafız Kışlasında sorgulanacağını söyledi. Kocam yakın zamanda açık kalp ameliyatı geçirdi. Sağlık durumu iyi değil" dedi.

GEÇEN YIL DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Nahda Hareketi üyesi Cibali, Aralık 2011 Aralık ayından 2013 Şubat ayına kadar Tunus’ta başbakanlık yapmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından Mayıs 2022’de “tehlikeli madde bulundurmak” suçlamasıyla eşiyle beraber gözaltına alınan Cibali, insan hakları kuruluşlarının tepkileri üzerine aynı gün serbest kalmıştı.

TUNUS'TA SİYASİLERE YÖNELİK TUTUKLAMALAR ARTIYOR

Ülkede 11 Şubat'tan bu yana siyasiler, gazeteciler, aktivistler, hakimler ve iş adamlarını kapsayan baskınlar düzenleniyor. Bu operasyonlar kapsamında birçok muhalif cezaevine konuldu. Son olarak 3 Eylül’de Nahda Hareketi Şura Konseyi Başkanı Abdulkerim el-Haruni ev hapsine alındı. 

CUMHURBŞAKANI SAİD'DEN KOMPLO SUÇLAMASI

Tutuklamalara ilişkin Cumhurbaşkanı Kays Said yaptığı açıklamada, siyasilere yönelik gözaltıların "devletin güvenliğine karşı komplo kurma" ve ekonomik krizi körüklemeye yönelik adımlardan ötürü gerçekleştirildiğini söylemişti. Muhalefet ise soruşturmayı siyasi olarak niteliyor ve Said'i demokrasiye aykırı hareket etmekle suçluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...