Tunus Cumhurbaşkanı Said: Yasaları çiğneyenlerden hesap sorulmalı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tunus Cumhurbaşkanı Said: Yasaları çiğneyenlerden hesap sorulmalı

DÜNYA Haberleri

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, "kanunları çiğneyen ve kaos oluşturmaya çalışanlardan hesap sorulması gerektiğini" belirtti.

Cumhurbaşkanı Said, Başbakan Ahmed el-Haşşani ve Adalet Bakanı Leyla Ceffal ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre;  Said, Haşşani ile yaptığı görüşmede Tunus'da yönetimine sızan ve herhangi bir ekonomik ve sosyal projenin tamamlanmasına engel haline gelen kişilerden ülkenin arındırılmasının gerekliliğini vurguladı.

Tunus Cumhurbaşkanı Said, "Pek çok proje hazır ve bunlar için ayrılan fonlar mevcut. Bu projeleri gerçekleştirmek için yalnızca samimi irade eksik." ifadelerini kullandı.

Said, görüşmede, "Tunus devleti ve halkının hizmetinde olmayı reddedenlerin birçoğunun görevlerinden uzaklaştırıldığını" kaydetti.

Adalet Bakanı ile yaptığı görüşmede ise Cumhurbaşkanı Said, "Tunus yasalarını ihlal eden herkesten, özellikle ülkede kaos çıkarmaya çalışanlardan hesap sorulması gerektiğini" belirterek, bu konuda Tunus yargısına düşen görevi anımsattı.

"KANUNLARI ÇİĞNEYENLER SADECE YARGI TARAFINDAN SORUMLU TUTULACAK"

Said, ülkede kanunları çiğneyenlerin hiçbir müdahale olmaksızın sadece yargı tarafından sorumlu tutulacağını söyledi.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, 1 Ağustos'ta sürpriz bir şekilde Başbakan Necla Buden Ramazan'ı görevden alarak yerine Ahmed el-Haşşani'yi atadı.

Tunus'ta Nahda, Tunus'un Kalbi, Onur Koalisyonu gibi çeşitli muhalif parti ve oluşumları barındıran Ulusal Kurtuluş Cephesi'nden, Cumhurbaşkanı Said'in Başbakan Ramazan'ı görevden alarak yerine Haşşani'yi atamasına tepki göstermişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...