Tunus’ta ilk kadın başbakan görevden alındı, yerine gelen isim belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tunus’ta ilk kadın başbakan görevden alındı, yerine gelen isim belli oldu

DÜNYA Haberleri

Sık sık siyasi çalkantıların yaşandığı Tunus’ta bu kez başbakan görevden alındı. Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, ülkenin ilk kadın Başbakanı Necla Buden’i kızağa çekerek yerine yapan Ahmed Hachani’yi atadı.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, 25 Temmuz 2021’de "ülkenin tehlikede olduğu" gerekçesiyle dönemin başbakanı Hişam el-Meşişi görevden almış, parlamentonun yetkilerini de dondurmuştu.

Said, 22 Eylül 2021'de imzaladığı kararnameyle yetkilerini genişleterek yürütme organını da kendisine bağlamıştı. Ülkede yaşanan siyasi krizde meclisin yetkilerini askıya almasından 2 sonra göreve getirdiği Necla Buden‘i görevden aldı.

GECE GEÇ SAATLERDE GÖREVDEN ALINDI

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre; Ülkenin ilk kadın başbakanı olan Buden’in gece geç saatlerinde görevden alınmasının ardından yerine gelen isim belli oldu.

Buden’den boşalan koltuğa daha önce Tunus Merkez Bankası İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yapan Ahmed Hachani getirildi. Hachani, Tunus Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Said’in huzurunda yemin ederek göreve başladı.

SAİD’DEN İLK AÇIKLAMA

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, yemin töreninin ardından yaptığı açıklamada “Vatanımızı, ülkemizi ve barışı korumamamız için zorluklar var. Halkımızın arzusu ve istediği adaleti sağlamak için çalışacağız” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...