Türk Kızılay duyurdu: İsrail ordusu Gazze'de yardım deposunu bombaladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Türk Kızılay duyurdu: İsrail ordusu Gazze'de yardım deposunu bombaladı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Türk Kızılay, Gazze'de Filistin Kızılayına ait insani yardım deposunun ağır bombardıman sonucu kullanılamaz hale geldiğini bildirdi.

İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Gazze'ye bomba yağdırdı. Çatışmaların 11'inci günü en kanlı saldırılardan birine sahne oldu.  İsrail ordusu, binlerce yaralı ve sivilin bombardımandan korunmak için sığındığı El-Ehli Baptist Hastanesini hedef aldı. Çoğu kadın ve çocuk olan yüzlerce insan feci şekilde can verdi. Bölgedeki gerilim 24'üncü günde de devam ederken Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bine geçti. Savaşın başından bu yana barış çağrısı yapan Türkiye de Gazze'deki siviller için harekete geçti. Cumhurbaşkanlığına ait uçak tıbbi malzeme ve ilaç desteği sağladı. İsrail ordusu ise bölgede yine sivil gözetmeksizin hedeflerini vurmaya devam etti. İsrail bugün de insani yardım malzelemerinin bulunduğu depoyu bombaladı. Konu ile ilgili Türk Kızılay'dan açıklama geldi. 

"BOMBALANAN İNSANİ YARDIM DEPOSU KULLANILAMAZ HALE GELDİ"

Türk Kızılaydan yapılan açıklamada, Gazze'de inşasına destek sağlanan Filistin Kızılayına ait insani yardım deposunun ağır bombardıman sonucu ciddi hasar aldığı ve kullanılamaz hale geldiği bilgisinin ve görüntülerinin ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Söz konusu depo insani yardım faaliyetlerimizde birlikte çalıştığımız Filistin Kızılayına ait olup Gazze'de Türk Kızılaya ait bir depomuz bulunmamaktadır.

Ağır koşullar altında insani ihtiyaçları karşılamak için cansiparane çalışan Filistin Kızılayı çalışan ve gönüllüleri başta olmak üzere insani yardım çalışanları ve tesislerine yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...