Türkiye'nin F-16 hamlesi 'savaşan şahin' ÖZGÜR dünya basınında

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye'nin F-16 hamlesi 'savaşan şahin' ÖZGÜR dünya basınında

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayii alanındaki yerli ve milli başarısı dünyada sık sık manşet olurken, bu kez dikkat çeken ise F-16 Blok uçağı ÖZGÜR oldu. ÖZGÜR'ün lakabının 'savaşan şahin' olduğuna dikkat çeken teknoloji ajansı, Türkiye'nin "en güçlü ordulardan biri" olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Türkiye'nin savunma sanayii alanında son yıllarda attığı adımlar ve elde ettiği başarılar, dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. 2021 ve 2022 yılında elde edilen başarılar 2023 yılında da sürerken, hem üretimde hem de ihracatta yaşanan hareketlilik sonrası birçok ilke de imza atılıyor.

Yabancı basın, Türk savunma sanayiindeki yenilikleri sıklıkla mercek altına alıyor ve okurlarıyla paylaşıyor. Teknoloji ajansı gagadget.com da Türk savunma sanayiinin gelişimini ele alan gazeteler arasında oldu. Türkiye'nin özellikle F-16'lar için bir alternatif yoluna gittiğini ifade eden gazete, şu an için Ankara hükümetinin F-16'ları almak için ABD ile görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade etti.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; bu süreçte Türkiye'nin boş durmadığını da ifade eden gazete, Türk savunma sanayiinin gerçekleştirdiği büyük sözleşmelere ve bu sözleşmelerle de uçaklarını modernize ettiğine dikkat çekti.

ÖZGÜR'Ü MERCEK ALTINA ALDILAR

Gazetenin mercek altına aldığı modern savaş uçağı ise ÖZGÜR oldu. F-16'ların adeta bir 'Türkiye muadili' olduğunu ifade eden ajans, aynı zamanda KAAN savaş uçağının da oldukça dikkat çektiğini ifade etti. Özgür'ün lakabının 'savaşan şahin' olduğuna da dikkat çekildi.

Öte yandan F-16'larla birlikte Türkiye'nin ordusunun 'en güçlü ordulardan biri' olacağına da dikkat çekildi.

YUNAN BASINI DA GÜNDEME ALDI

Özgür aynı zamanda Yunan basınının da gündemindeydi. Economico isimli Yunan ajansı, "Türkiye'nin F-16'lar için eski savaş uçaklarını nasıl modernize ettiğini görün" sözlerine yer verdi.

Haberde, ASELSAN tarafında geliştirilen savaş uçaklarında yükseltme programı, yeni bir görev bilgisayarı, aktif bir elektronik dizi radar tarayıcı ve yaklaşık 150 Türk F-16'sı için yeni süitlerin olacağına dikkat çekildi.

ASELSAN TARAFINDAN GELİŞTİRİLDİ

ÖZGÜR Projesi'nin ürünü ÖZGÜR, ASELSAN tarafından geliştirildi. Geçtiğimiz aylarda ise ilk uçak, Türk Hava Kuvvetleri'ne teslim edilmişti. Teslimatların, artan bir tempoda devam etmesi bekleniyor.

İlk etapta F-16 Blok 30 savaş uçaklarına uygulanacak ÖZGÜR Projesi, 30-35 kadar Blok 30 savaş uçağının ardından Blok 40 ve Blok 50 konfigürasyonundaki F-16'lara da entegre edilecek.

GÖKDOĞAN, BOZDOĞAN, GEZGİN, ATMACA, ÇAKIR, GÖKHAN, ASELPOD, EHPOD ve SOM gibi birçok kritik füze ve pod, bu sayede F-16'larda kullanılabilecek (Kaynak: Sabah Gazetesi)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...