Ukrayna duyurdu: Rusya sivilleri vurdu çok sayıda ölü ve yaralı var

Düzenleyen: / Kaynak: AA/AP/İHA
Ukrayna duyurdu: Rusya sivilleri vurdu çok sayıda ölü ve yaralı var

DÜNYA Haberleri  / AA/AP/İHA

Sondakika... Ukrayna, Rusya'nın saldırıları sonrası 8 sivilin hayatını kaybettiğini, 9 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi sırasında başkent Kiev dahil birçok kent vurulurken Ukrayna, 5 Rus savaş uçağını düşürdüğünü açıkladı. Rusya, savaş uçaklarının düşürüldüğü haberini yalanlarken Ukrayna son olarak, Rus saldırısında 8 kişinin öldüğünü, 9 kişinin de yaralandığını belirtti.

Ukrayna duyurdu: Rusya sivilleri vurdu çok sayıda ölü ve yaralı varKiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv ve Odesa kentlerinde yerel saatle 04.50'den sonra art arda patlamalar yaşandı. Özellikle Kiev'de çok sayıda patlama meydana gelirken kentte sirenler çaldı.

Bazı siviller kenti terk etmeye çalışırken bazıları da metro istasyonları ve evlerinin bodrumlarına sığındı.

 

APARTMAN BOMBALANDI

Rus saldırıları sırasında Kharkiv kentindeki bir apartman kompleksi zarar gördü. En az bir kişinin yaralandığı, ayrıca olay yerinde bir kişinin yerde yattığı görüldü.

Ukrayna duyurdu: Rusya sivilleri vurdu çok sayıda ölü ve yaralı varUkrayna Devlet Sınır Muhafız Servisi, Rusya'nın Belarus ve Kırım'dan Ukrayna'ya saldırı başlattığını duyurdu.

Ukrayna duyurdu: Rusya sivilleri vurdu çok sayıda ölü ve yaralı var

Açıklamada, Belarus'un desteklediği Rus güçleri tarafından saldırı yapıldığı belirtildi. Sınır birliklerine saldırı gerçekleştiği ifade edilen açıklamada, Luhansk, Sumi, Harkiv, Çernihiv ve Jitomir şehirlerinde saldırılar olduğu bildirildi.

Ukrayna duyurdu: Rusya sivilleri vurdu çok sayıda ölü ve yaralı varBombaların isabet ettiği ve sivillerin kaldığı apartmanda çıkan yangına müdahele ediliyor.

Ayrıca Kırım’dan da saldırı yapıldığı kaydedildi.

UKRAYNALILAR ÜLKEYİ TERK EDİYOR

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de büyük patlama seslerinin duyulmasının ardından Kiev'de yaşayanlar kenti terk etmek için hemen hazırlıklarını yaparak yollara düştü.

Ukrayna duyurdu: Rusya sivilleri vurdu çok sayıda ölü ve yaralı varRusya'nın askeri harekat başlatmasının ardından başkent Kiev'de yaşayanlar yurt dışına çıkabilmek için harekete geçti.

Ukrayna duyurdu: Rusya sivilleri vurdu çok sayıda ölü ve yaralı varPatlamaların ardından Kiev'de yaşayanların bir kısmı şehri terk etmeye başladı

Trafikte tek yönlü olarak uzun kuyruklar oluştu.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA/AP/İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...