Ukrayna Müftüsü İsmailov: Maddi ve manevi bizi destekleyin

Ukrayna Müftüsü İsmailov: Maddi ve manevi bizi destekleyin

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Müslümanları Dini İdaresi Müftüsü Said İsmailov, gazetemize konuştu. Çatışmaların tam ortasında gerçekleşen röportaja üç defa ara vermek zorunda kalan Sait İsmailov, "Müslümanlar olarak buranın bir parçasıyız. Kadını, erkeği, yaşlısı olarak zulme karşı savaşıyoruz" dedi.

YILMAZ BİLGEN

Ukrayna Müslümanları Dini İdaresi Müftüsü Said İsmailov, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali hakkında gazetemize yaptığı açıklamada: “Ağır ve dehşetli bir işgalle karşı karşıyayız ve birlikte bedel ödemeye de hazırız. Kadını, erkeği, yaşlı ve gençleri ile tüm Müslümanların bu zulme karşı savaşması farz. Müslümanlar olarak burada huzur içerisinde yaşıyoruz. Devlet yönetimi ve Ukrayna halkından büyük saygı görüyoruz. Putin yönetiminin başlattığı saldırı hayat hakkımıza yönelik büyük bir tehdit. Bu anlayışın Suriye ve Kırım’da yaptıklarını gördük. Şu an evlerimiz, okullar, çarşılar ve camilerimiz Rus roketleri ile vuruluyor. Burası bizim vatanımız. Şayet vatan düşerse başımıza korkunç şeylerin geleceğini biliyoruz. Bu şuurla içerideki kardeşlerimizi direniş hattına koşmaya çağırıyorum. Ben de o cephede işgale karşı görevimi yerine getirmeye hazırım.” Tüm Müslümanlardan destek beklediklerini kaydeden Müftü İsmailov, “Maddi, manevi neye gücünüz yetiyorsa bizi onunla destekleyin. Hiçbir Müslüman bu zulme, acımasızlığa tepkisiz kalamaz. Bugün dayanışma günü. Lütfen bu mazlum insanların yanında yer alın ve maddi manevi neye gücünüz yetiyorsa onunla bizi destekleyin. Özellikle de dualarınızdan bizi eksik etmeyin” ifadelerini kullandı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...