Ukrayna: Rus askerleri demoralize oldu, emirleri uygulamıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ukrayna: Rus askerleri demoralize oldu, emirleri uygulamıyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşta 4. gününde çatışmalar devam ederken Ukrayna Büyükelçiliği’nden açıklama geldi. Türkiye'deki Ukrayna Büyükelçiliği Rus askerlerinin demoralize olduğunu ve emirleri uygulamadığını söyledi.

Rusya’nın saldırılarına 4. gününde devam ederken gece saatlerinde Kiev’e yönelik kuşatma girişimi yeniden başlatıldı. Bölgeden sık sık çatışma ve patlama sesleri gelirken vatandaşlar sığınaklara kaçtı. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimine çok sayıda ülkeden tepkilerde art arda gelmeye devam ediyor. ABD başta olmak üzere çok sayıda NATO ülkesi Putin’e yönelik yaptırım kararlarını açıklarken başta Almanya olmak üzere birçok ülkede Ukrayna’ya silah desteğinde bulundu.

“RUS ASKELERİ DEMORALİZE OLDU”

Kiev ve Moskova arasındaki diplomatik temaslarsa sonuç alamadı. Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı, Rus askerlerinin Harkov şehrine girdiğini duyurdu. Öte yandan Türkiye'deki Ukrayna Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Yüzde yüz gerçek olan bilgiye göre düşman, Ukrayna'daki başarısızlıklarla o kadar demoralize olmuş ki orkları (namı diğer hava indirme birlikleri) emri uygulayıp savaş kargo uçağına binmekten vazgeçiyorlar!" denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...