Ukrayna, Rus savaş gemisini insansız deniz aracıyla vurdu! Saldırının görüntülerini paylaştılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna, Rus savaş gemisini insansız deniz aracıyla vurdu! Saldırının görüntülerini paylaştılar

DÜNYA Haberleri

Ukrayna, Rusya'nın Novorossiysk deniz üssüne insansız deniz araçlarıyla (İDA) saldırı düzenledi. Saldırıda Olenegorsky Gornyak adlı tank çıkarma gemisinin vurulduğu bildirildi. Saldırıda kullanılan İDA'ların 450 kilogram TNT yüklü olduğu ifade ediliyor. Rusya Savunma Bakanlığı, sabah saatlerinde Ukrayna’nın Novorossiysk’e yönelik saldırıyı engellediklerini duyurmuştu.

Ukrayna, Rusya’nın Novorossiysk deniz üssüne insansız deniz araçlarıyla (İDA) saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Saldırıda Olenegorsky Gornyak adlı Rus savaş gemisinin hasar aldığı ve Novorossiysk üssü yakınlarında farklı gemiler tarafından güvenli bir bölgeye çekilmeye çalışıldığı belirtildi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Olenegorsky Gornyak’ın ciddi hasar aldığı görülüyor. Ayrıca, İDA’ların Rus gemisine yönelik saldırı manevraları da dikkat çekiyor.

SALDIRIDA 450 KİLOGRAM TNT KULLANILDI

CNN’e konuşan Ukraynalı bir yetkili, saldırıda kullanılan İDA’nın 450 kilogram TNT yüklü olduğunu ve hedef alınan Rus gemisinde 100 personelin bulunduğunu belirtti.

İDA’lar tarafından vurulan Olenegorsky Gornyak adlı geminin bir tank çıkarma gemisi olduğu ifade ediliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, sabah saatlerinde Ukrayna’nın Novorossiysk’e yönelik saldırısını başarılı bir şekilde önledikleri ve saldırıya katılan İDA’ların etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...