Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: Türkiye'ye minnettarız

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: Türkiye'ye minnettarız

DÜNYA Haberleri  / İHA

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar, Montrö Sözleşmesi ile ilgili açıklama yaparak, Türkiye'nin söz konusu anlaşmanın maddelerine titizlikle uyduğunu ve bu yüzden minnettar olduklarını söyledi. Bodnar, müzakerelerin İstanbul'da düzenlenmesini istediklerini de açıkladı.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Müzakere görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Bodnar, "Müzakerenin İstanbul’da yapılmasını tercih ederiz” dedi.

"UKRAYNA'YI TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Bodnar, “Rus tarafından daha önce ifade ettiği talepler geldi. Silahlarınızı bırakın teslim olun gibi. Bu müzakere toplantısı Rusya’nın barışa dönmek istemediğini gösterdi” dedi. Büyükelçi Bodnar, “Bizim cevabımız çok net. Ukrayna’yı teslim etmeyeceğiz. Biz de bu savaşa son vererek barışçıl şekilde bunların çözülmesinden yanayız. Müzakerenin İstanbul’da yapılmasını tercih ederiz” ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE MONTRÖ MADDELERİNE TİTİZLİKLE UYUYOR”

Montrö Sözleşmesi ile ilgili Bodnar, “Türkiye bu bağlamda anlaşmanın maddelerine titizlikle uyuyor ve bu yüzden minnettarız. Bugünkü durumda çok adil bir karar ve uygulanması lazım. Ukrayna’da savaş devam ediyor. Rusya’nın askeri operasyon olarak adlandırıldığı olay Ukrayna halkına yapılan bir soykırımdır” dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...