Wagner lideri Prigojin'den Putin'e cevap: Kimsenin teslim olmaya niyeti yok

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Wagner lideri Prigojin'den Putin'e cevap: Kimsenin teslim olmaya niyeti yok

DÜNYA Haberleri

Wagner lideri Prigojin'den Rus lideri Putin'in kendilerinin "hain" olarak nitelemesinin ardından ilk açıklama geldi. Prigojin bugüne kadar verilen her görevi her yerde yaptıklarını söyledi. Prigojin, "Biz vatanseveriz. Kimsenin Putin'in emriyle teslim olmaya niyeti yok" ifadelerini kullandı.

Wagner Rus ordusunu kendilerine saldırı düzenlemekle suçlayarak Rus yönetimine isyan başlattı. Rusya Devlet Başkanı Putin, Wagner krizini toplumu bölme girişimi ve halkın sırtından vurulması olarak nitelendirdi.

Wagner'in lideri Prigojin Putin’in 'hainlik' açıklamalarına cevap verdi. Prigojin,Putin'in, vatan hainliği konusunda yanıldığını belirterek "Biz vatanseveriz. Hiçbir Wagner savaşçısı kendisi suçlu görerek devlet başkanı veya FSB'nin talebiyle teslim olmak niyetinde değil. Çünkü biz Rusya'nın yolsuzluk, yalan ve bürokrasi içerisinde olmasını istemiyoruz." dedi.

Prigojin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Afrika'da savaştığımızda bize 'Afrika gerekli' dediler sonra Afrika'dan vazgeçtiler. Çünkü yardım için gelen tüm paraları çaldılar. 'Ukrayna'yla savaşıyoruz' dediler, gittik ve savaştık. Sonra görüldü ki tüm mühimmat, teçhizat ve savaşçılara verilecek para çalınıyor. İşte bugün için, birisinin Moskova'ya doğru gittiği gün için (parayı) saklıyorlardı. Sivillerin de hareket ettiği yoldaki konvoya uçak ve helikopterlerle saldırıyorlar. İsabet edemiyorlar ve sivilleri vuruyorlar. Rastgele vuruyorlar. Biz vatanseveriz. Bize karşı gelenler ise alçakların etrafında toplananlardır."

Putin, ulusa sesleniş konuşmasında, Wagner'in isyanını "vatana ihanet" olarak nitelendirmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı

Bu video da ilginizi çekebilir

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...