Yunan sağlıkçılar sokağa döküldü

Düzenleyen:
Yunan sağlıkçılar sokağa döküldü

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'da sağlık çalışanları hükümetin sağlık sektörüne daha fazla kaynak ayrılması talebiyle eylem yaptı. Sağlık Bakanlığı binası önünde toplanan yüzlerce gösterici, parlamento binasına yürüdü.

Yunanistan Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY) ve diğer sendikalara bağlı yüzlerce sağlık çalışanı, sağlık sektörünün güçlendirilmesi talebiyle bir kere daha sokaklara döküldü. Göstericiler başkent Atina'daki Sağlık Bakanlığı önünde bir araya gelerek hükümete seslerini duyurmaya çalıştı. Her gün 100'den fazla Covid-19 hastasının hayatını kaybettiğini ifade eden göstericiler "Daha fazla kaynak ayrılması durumunda birçok hastanın hayatının kurtarabiliriz" dedi. Ayrıca hükümetin belirli hastanelerin fonlarını kesme ve hastanelerin nöbetçi görevlilerini azaltma kararına tepki gösterildi.

"Savaş uçaklarına ve polise değil, sağlığa para ayırın" sloganları atan eylemciler, "Hastaneler için toplu işe alım" yazılı pankartlar açarak parlamento binasına yürüdü.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...