Yunanistan’dan savaş çığırtkanlığı: Atina Türkiye’ye karşı satın alınacak silahları açıkladı!

- Güncelleme:
Yunanistan’dan savaş çığırtkanlığı: Atina Türkiye’ye karşı satın alınacak silahları açıkladı!

DÜNYA Haberleri

Yunanistan savaş çığırtkanlığına devam ediyor. Ankara ile Atina arasında gerilim tırmanırken Yunan medyası dikkat çeken bir haber servis etti. Savaş senaryoları dillendirilmeye başladığı şu dönemde Atina’nın en çok okunan gazetelerinden Ta Nea, Yunanistan’ın Türkiye karşı satın alabileceği silahları sıraladı. Haberde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı kullanılacak silahların arasında; Belharra fırkateyni, MEKO tipi fırkateynlerin, SİHA savarlar, F-35'ler ve modernize edilmiş F-16'lar var. Peki hangi ülkenin ordusu daha güçlü, Türkiye ve Yunanistan askeri güç karşılaştırması...

Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan kriz taraflardan gelen sert açıklamalarla birlikte her gün derinleşirken Yunan medyasından dikkat çekici bir haber geldi. Yunanistan’ın en çok okunan gazetelerinden biri olan Ta Nea, Atina’nın Türkiye’ye karşı satın alabileceği savaş uçakları, savaş gemileri ve diğer savunma sanayi araçlarını listeledi.  

BÜTÇESİNİ YENİ SAVAŞ ARAÇLARI ALMAYA AYIRDI

Tarafların arasında gerilimin gelecek yıl yapılması planlanan seçimlere kadar devam edeceği beklenirken Yunanistan’ın Türkiye karşısında çok sayıda savunma sanayi ekipmanı anlaşması yaparak diplomasi hamlelerinde bulunması gözden kaçmadı. Haberde Atina’nın özellikle 2020'de Doğu Akdeniz'de meydana gelen gerilim sonrasında 2021 yılını yeni savaş araçları almaya harcadığına da vurgu yapıldı.

Yunanistan’dan savaş çığırtkanlığı: Atina Türkiye’ye karşı satın alınacak silahları açıkladı!Belharra fırkateynin alınması kritik bir önemi var.

FRANSA’DAN BELHARRA FIRKATEYNİ

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında imzalanan anlaşma ile iki ülke arasındaki savunma ve güvenlik alanlarında iş birliği ve stratejik ortaklığın geliştiğine dikkat çekilirken 3 adet Belharra fırkateyni alınmasının kritik bir önemi olduğu belirtildi. Yunanistan'ın Fransa'dan 24 adet Rafale savaş uçağı aldığı hatırlatılırken bu satın almanın devam etmesinin beklendiği de belirtildi.

Yunanistan’dan savaş çığırtkanlığı: Atina Türkiye’ye karşı satın alınacak silahları açıkladı!Alman-Hollanda yapımıMEKO tipi fırkateyn satın alınabilir.

MİÇOTAKİS AVRUPALI ÜLKELERLE İŞ BİRLİĞİNDE ISRARCI

Haberde Miçotakis'in Avrupalı ülkelerle iş birliğinde ısrarcı olduğu da aktarılırken Alman yapımı zırhlı Marder araçların yanı sıra Alman-Hollanda yapımı MEKO tipi fırkateynlerin de satın alınmasının gündemde olduğu belirtildi. Yunanistan'ın donanmaya büyük önem verdiği de belirtilirken yeni korvet tipi savaş gemisi satın alınmasının da gündemde olduğu aktarıldı.

Yunanistan’dan savaş çığırtkanlığı: Atina Türkiye’ye karşı satın alınacak silahları açıkladı!F-35'lerin yanı sıra 83 adet F-16'nın yenilenmesinin de gündemde.

ABD’DEN F-35 SATIN ALINMASI

Yunanistan'ın son dönemde İsrail ile de stratejik ortaklığını artırdığı belirtilirken Spike NLOS tanksavar füze sisteminin satın alınmasına onay çıktığı ve İsrail yapımı iki adet Heron insansız hava aracının da satın alınması için anlaşma yapıldığı ve bu anlaşmanın genişleyebileceği de duyuruldu. Ta Nea'daki haberde, "Atina yüzünü silahlar için Avrupa'ya dönse de Yunanistan-ABD ilişkileri eskisinden çok daha güçlü. Bu hükümet yetkilileri, Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililer ve ABD'liler tarafından da dile getiriliyor. Atina'nın en popüler talebi F-35 satın almak" denildi. F-35'lerin yanı sıra 83 adet F-16'nın yenilenmesinin de gündemde olduğu aktarıldı.

Yunanistan’dan savaş çığırtkanlığı: Atina Türkiye’ye karşı satın alınacak silahları açıkladı!Spike NLOS tanksavar füze sisteminin satın alınmasına onay çıktı.

YUNANİSTAN VE TÜRKİYE’NİN ASKERİ GÜÇÜ KARŞILAŞTIRILMASI

Finans, lojistik kapasite, coğrafya gibi 50’den fazla faktörle ülkelerin askeri güçlerini değerlendiren ABD merkezli “global firepower” internet sitesi, 2022 askeri güç sıralamasını yayınladı.  ABD merkezli Global Firepower internet sitesi tarafından her sene yayınlanan dünyanın en güçlü ülkeleri raporuna göre Türkiye 142 ülke arasında 13. Sıradayken Yunanistan 142 ülke arasında 27. sırada yer alıyor. Rapora göre Türkiye savunmaya Yunanistan’a göre daha çok bütçe ayırıyor. Rapora göre Türkiye'nin aktif olarak 355 bin askeri personeli bulunurken Yunanistan'ın 107 bin personeli bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...