Meslek liselerine yardım artırıldı: 45 bin öğrenciye 19’ar bin lira destek

- Güncelleme:
Meslek liselerine yardım artırıldı: 45 bin öğrenciye 19’ar bin lira destek

Eğitim Haberleri

Fabrika gibi çalışarak âdeta birer üretim merkezi hâline gelen özel mesleki ve teknik Anadolu liselerine verilen destekler artırıldı.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Resmî Gazete’de yayımlanan tebliğe göre Millî Eğitim ile Hazine ve Maliye Bakanlıkları tarafından 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) içinde yer alan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerine her bir öğrenci için verilen 14 bin TL’ye kadar olan destek 19 bin TL’ye çıkarıldı. OSB dışındakilere 11 bin TL’ye kadar verilen destek de 13 bin TL’ye kadar yükseltildi. Bu imkânlardan yaklaşık 45 bin öğrenci yararlanacak. Yeni düzenleme, şubat ve haziran taksit ödemeleri için geçerli olacak. Bu arada desteklerden faydalanmak için şu şartlar aranıyor: Öğrenci, okulların başlamasından en fazla 30 gün içerisinde kaydını yaptırmalı. Devamsızlığı olmamalı. Destek, öğretim süresini de aşamayacak.   

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...