Aynı meslekten emekli olma dönemi bitti

Aynı meslekten emekli olma dönemi bitti

EĞİTİM Haberleri

Bilişim Garajı, Türkiye’nin en büyük, dünyanın da sayılı ‘bilişimle üretim’ eğitimi veren online eğitim platformu olarak çocukları geleceğe hazırlıyor.

MAHMUT ÖZAY

Türkiye’de kodlama, 3D ve robotik teknoloji eğitimleri sunan ve bu çerçevede 100 bine aşkın çocuğa ulaşan Bilişim Garajı, örnek ‘bilişimle üretim’ eğitim modeliyle Londra’daki BETT Fuarı’na katılıyor… Bilişim Garajı’nın kurucusu eğitim bilimci Prof. Dr. Selçuk Özdemir şunları söyledi: Emek ve kas gücüyle yapılan işler tarih oluyor. Yeniçağ, teknolojiyle birlikte devrim oluşturuyor. Yoğun emek kavramıyla çalışan Türkiye gibi ülkeleri büyük tehlike bekliyor. Artık 22 yaşında üniversiteyi bitirip 60 yaşına kadar aynı işi yapıp emekli olma dönemi bitti. Bu çağa yıkıcı inovasyonlar dönemi deniyor, bir sabah uyandığımızda birileri sizin yıllardır kendinizi yetiştirdiğiniz bütün becerileri yerine getiren bir yazılım, cihaz, robot geliştirip sizi “işlevsiz” duruma düşürebilir. Çocuklarımızın işlevsiz olmasını istemiyorsak bilişimle üretebilecek, teknolojik kabiliyetler kazandıracak bir eğitim vermeliyiz. Biz bu manada Türkiye’den başarı hikâyeleri çıkacağına inanıyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...