Maske üreterek Türkiye'ye vefa borçlarını ödüyorlar

Maske üreterek Türkiye'ye vefa borçlarını ödüyorlar

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı olarak Türkiye Diyanet Vakfının ortak projesiyle dört yıl önce eğitim hayatına başlayan Uluslararası Murad Hüdavendigâr Anadolu İmam Hatip Lisesinde bu yıl 70 ülkeden 230 uluslararası öğrenci eğitim görüyor.

Salgın sebebiyle başlayan uzaktan eğitim sürecinde 22 yabancı öğrenci yakınlarının yanına giderken 208’i de okulun pansiyonunda barınmaya devam ediyor. Bu süreçte öğrenciler, vefa borcunu ödemek için arta kalan zamanlarında da okulun atölyelerindeki üç boyutlu yazıcılarla sağlık çalışanları için siperli maske üretiyor. Pakistan'dan gelen Muhammed Enes "Türkiye Cumhuriyeti bize her zaman kucak açtı, yardım etti. Biz de bugün elimizden geldiğince onlara karşı vefamızı göstermek istiyoruz” dedi. Gineli Abdurrahman Bah da "Biz her zaman Türk milletinin yanındayız. Uzaktan eğitim başladıktan sonra kalan zamanlarımızda burada maske üretiyoruz. Bir şekilde Türk milletine borcumuzu ödüyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...