Ziya Selçuk: Öğrencilerimiz sınava maskesiz devam edebilir

Ziya Selçuk: Öğrencilerimiz sınava maskesiz devam edebilir

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TRT Haber’de yayınlanan “Eğitim Editörü” programında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Pandemi döneminde öğrencilerde oluşabilecek travma konusunda rehber öğretmenlerin aktif bir çalışma içinde olduklarını belirten Selçuk, “Çocuklarımızın, salgınla baş etme konusunda birtakım eğitimler almaları, oyunlar oynamaları ve bazı videoları seyretmeleri suretiyle sosyalleşmeleri ile, ortaya çıkabilecek aksaklıkların önüne geçmeyi planlıyoruz” dedi. Sınav yapılacak okulların sosyal mesafe konusunda Bilim Kurulunun hazırladığı rehbere uygun düzenlendiğine dikkati çeken Selçuk, “Sınıf sınıf, okul okul, tek tek bakıyoruz. Çocuklarımızın nasıl yerleştirileceği konusunda simülasyonlar tamamlandı. Öğrencilerin kendi getirdiği maskelerle sınav sonuna kadar kalmalarını elbette istemiyoruz. O yüzden ikinci bir maske vereceğiz. Bazı çocuklarımız ‘Maske ile başarılı olamam’ diyor. Bilim Kurulundan ‘Sosyal mesafe ayarlandıktan sonra maskelerini çıkartabilirler’ cevabını aldık. İsteyen çocuğumuz maskesini çıkartarak sınava devam edebilir” değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...