35 bin öğretmene ilk yardım eğitimi

35 bin öğretmene ilk yardım eğitimi

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) okullar arası başarı farklarını azaltmak ve mesleki eğitimi güçlendirmek için “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” başlattı.

Bu kapsamda, seçilen okullara bugüne kadar yaklaşık 500 milyon lira yatırım yapıldı. Projenin hedeflerinden bir tanesi de bu okullarda görev yapan yaklaşık 48 bin öğretmene ilk yardım eğitimi verilmesiydi. Şu ana kadar 35.328 öğretmenin ilk yardım teorik eğitimi alması sağlandı. Bunlardan 11.715’i uygulamalı eğitimlerini de alarak ilk yardım eğitimlerini tamamladı. Haziran sonuna kadar öğretmenlerin tamamının uygulamalı eğitimlerini bitirmelerini hedeflediklerini belirten Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer “Yaklaşık 8 ay önce başlatılan proje ile bir taraftan mesleki ve teknik eğitimde kaliteyi artırdık, diğer taraftan da okullar arası başarı farklarını azalttık. Ayrıca öğretmenlerimize yönelik ilk yardım eğitiminde de büyük aşama kaydettik” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...