Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Maarif Vakfı'ndan büyük başarı! Dünyada ilk beş ülke arasına girdi

Düzenleyen:
Maarif Vakfı'ndan büyük başarı! Dünyada ilk beş ülke arasına girdi

EĞİTİM Haberleri

Türkiye Maarif Vakfı, uluslararası okullar ağı bakımından Fransa, Almanya, İngiltere ve Çin ile dünyada ilk beş ülke arasına girdi.

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Türkiye'nin, Maarif Vakfının 377 okulu ve 50 bine yakın öğrencisiyle uluslararası okullar ağı bakımından Fransa, Almanya, İngiltere ve Çin ile dünyada ilk beş ülke arasına girdiğini bildirdi. Akgün, yaptığı açıklamada Asya'dan Afrika'ya, Kuzey Amerika'dan Avrupa'ya, Güney Amerika'dan Avustralya'ya 6 kıtada 44 ülkede kapsamlı eğitim faaliyetleri yürüten Maarif Vakfının kuruluşunun üzerinden geçen beş yılı değerlendirdi ve yeni dönem projelerini açıkladı.

"Vakfımız, 19 ülkede FETÖ iltisaklı 230 okulu devralmıştır" diyen Akgün, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü belirtti. Çok kısa süre önce Etiyopya'daki 4 okulun 2 bin öğrencisi ile TMV'ye devrildiğini aktaran Akgün, bu süreçte ismini henüz açıklamanın doğru olmadığı başka ülkelerin de sırada olduğunu kaydetti. Akgün şöyle konuştu: Kırgızistan'ın başkenti Bişkek dışında başka şehirlerinde okul açmamız konusunda hükûmetten hem talep hem de teşvik var. 2022 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de de kendi okulumuzu açmış olacağız. Afganistan'da ilkokul kademesinde kız öğrenciler okula devam ediyor ama özellikle ortaokul ve liselerdeki kız öğrencilerin eğitimi konusunda nihai bir karar verilmesini bekliyoruz.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...