Aman dikkat! Sahte YKS koçlarına çarpılmayın

- Güncelleme:
Aman dikkat! Sahte YKS koçlarına çarpılmayın

EĞİTİM Haberleri

Bazı fırsatçılar, üniversite tercihlerini kazanç kapısı yaptı. Eğitimciler uyardı: Sosyal medyada takipçi satın alıp yüksek ücretle danışmanlık yapıyorlar. Bir öğrenci için 5 bin TL isteyen oluyor.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - YKS tercih işlemleri 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Bu süreçte verilen kararlar hayatınızın geri kalanını önemli ölçüde etkiliyor. Kampüslerdeki kantinler çoğu zaman dersliklerden daha dolu oluyor. İşte bu durum, yanlış tercihin bir sonucu... Öğrenci bu hatayı yaptıktan sonra derslere de mesleğe de ilgisini kaybetmeye başlıyor. Son zamanlarda sayıları hızla artan ve sosyal medyadan 2-3 gün gibi kısa sürede aldıkları eğitimle ‘danışmanlık hizmeti’ veren isimler bu kanayan yarayı daha da derinleştiriyor. Öğrenci ve ailelerin bu süreçteki hassasiyetinden yararlanarak yüksek paralara tercih için danışmanlık veriyorlar. 500 lira isteyen de var 5 bin lira isteyen de... 

Sorularımızı cevaplayan Eğitimci Muhammet Tosun “Danışmansız olmak niteliksiz bir danışmanla çalışmaktan çok daha iyidir” dedi. Muhammet Tosun şunları söyledi: Eğitim sektörünün son yıllardaki kanayan yarası niteliksiz koçluk ve danışmanlıklar. Maalesef bu ünvanlar öğretmenlik gibi bir diplomayla sınırları çizilemediği için birkaç saatlik online eğitimlerle ya da hiçbir eğitim almadan kullanılan ünvanlar. Özellikle sosyal medyada kopyala yapıştır paylaşım ve reklamlarla binlerce takipçiye ulaşan ya da takipçi satın alan bu kişiler yüksek ücretlerle danışmanlık yapıyorlar. Bu alanda bir denetleme mekanizması da olmadığı için nitelikli-niteliksiz ayrımını yapmak ailelere ve öğrencilere kalıyor. Niteliksiz çalışanların verdikleri hasarın boyutu büyük olabilir. Yanlış yönlendirilmiş bir öğrenci sadece parasını değil zamanını, öz güvenini ve motivasyonunu kaybedebilir.

Danışmansız olmak niteliksiz bir danışmanla çalışmaktan çok daha iyidir. Kendi başınıza doğruyu bulma ihtimaliniz kötü danışmanın yönlendirmesinden sonra doğruya ulaşma ihtimalinizden daha fazla.

Danışman seçerken şunlara mutlaka dikkat edin: Eğitimi, tecrübesi, kullandığı iletişim kanalları, danışanların yorumu (sahte olmamasına dikkat edilmeli), bilgisinin güncelliği, kendini yenilemiş olması...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...