Formasyon Danıştay'a gitti! YÖK kararına tepki sürüyor

- Güncelleme:
Formasyon Danıştay'a gitti! YÖK kararına tepki sürüyor

EĞİTİM Haberleri

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) alınan karara göre, eğitim fakülteleri dışında farklı alanlarda öğrenim gören öğrenciler, pedagojik formasyon eğitimini ‘seçmeli ders’ olarak alabilecekler. Eğitimciler ve öğrenciler karara tepkili...

YÖK'ün eğitim fakülteleri dışında "seçmeli ders" olarak pedagojik formasyon eğitiminin alınabileceğini duyurmasının ardından ortak açıklama yapan fakülte dekanları “Bu adım isteyen herkesin öğretmen olmasının önünü açıyor” dedi. Tartışmalar sürerken Eğitim Gücü Sen, YÖK formasyon kararlarına yürütmeyi durdurma ve iptali için Danıştay’a başvurdu. Eğitim Gücü Sen “Bu karar mesleki değer yanında eğitimi de yok edecek” dedi. Karara yapılan bazı tepkiler şöyle:

Eski Talim Terbiye Kurulu Başkanı Burhanettin Dönmez: YÖK artık herkes öğretmen olabilecek diyor! Herkesin yapabileceği iş meslek değildir. Tarihe not düşelim. Dünyanın en eski mesleklerinden biri olan öğretmenlik, Cumhuriyetin 100. yılında YÖK tarafından meslek olmaktan çıkarılmıştır.

Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Erişen: Eğitim fakültelerinde açılması planlanan seçmeli pedagojik formasyon derslerine açılması hâlinde girmeyeceğimi, ders açmayacağımı, kararı doğru bulmadığımı, sayın YÖK başkanlığının konuyu kapsamlı bir şekilde tekrar değerlendirmesini istiyorum.

Eğitimci Türker Toker: Eğitim fakülteleri gereksizdir. YÖK acilen toplanıp eğitim fakültelerini kapatmalıdır. MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...