Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Ek öğretmen atama sonuçları belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Ek öğretmen atama sonuçları belli oldu

EĞİTİM Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Milli Eğitim Bakanlığı, boş kalan 581 pozisyon için ek atama kararı aldı. Öğretmen atama sonuçları belli oldu. Atama sonuçları bakanlığın internet adresinde erişime açıldı.

Öğretmen atama işlemleri tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında boş kalan pozisyonlar için ek atama gerçekleştirdi. Bakanlık sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında 581 pozisyon için ek atama yapıldığını duyurdu.

Öğretmen adaylarının merakla beklediği sonuçlar belli oldu Ek öğretmen atama sorgulama ekranı erişime açıldı. 2023 Mart sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında yapılan ek öğretmen atamaları sona erdi. Adaylar, e-Devlet şifreleri ile atama sonuçlarına ulaşabilecek.

581 KONTENJAN İÇİN EK ATAMA

Bakanlığın internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Millî Eğitim Bakanlığınca, Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin ilgili maddesi doğrultusunda 2023 Mart sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında 581 boş pozisyona ek atama işlemi gerçekleştirildi.

Atama sonuçlarına Millî Eğitim Bakanlığının "personel.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşılabiliyor.

YENİ ÖĞRETMEN ATAMASI VAR MI?

Öte yandan öğretmen adayları yeni atama yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin bir soru üzerine "Atama bekleyen öğretmenlerle ilgili detaylı konuşacağız ama hepsini anlıyorum, kuşkusuz üniversite lisans programlarından mezun oldular, aileleri beklenti içinde, kendileri beklenti içinde... Biz de nihayetinde millî eğitim ailesine yeni fertlerin katılmasını arzu ediyoruz ama bunun hepsinin bir prosedürü var, elimizden geldiğince o arkadaşların problemlerini de çözeceğiz." şeklinde konuşmuştu.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...