‘Nükleer enerji’ için tematik lise

- Güncelleme:
‘Nükleer enerji’ için tematik lise

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, nükleer enerji alanında ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün karşılanması amacıyla Türkiye’de ilk defa tematik bir lisenin kurulacağını açıkladı.

Yatırımların istenildiği gibi sonuç vermesi için nükleer enerji alanında ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Özer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi ve Titan 2 IC İçtaş İnşaat Anonim Şirketi ile işbirliği protokolü imzaladıklarını hatırlattı. Özer, iş birliği çerçevesinde, Türkiye’de ilk kez mesleki ve teknik eğitim veren kurumlarda, nükleer santralin inşası, montajı alanında mesleki sertifikasyona, nükleer güvenlik ve emniyet kültürüne sahip nitelikli iş gücünü yetiştirmek için çalışmaların başladığını anlattı.MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...