AB'de enflasyon 4 yılın düşüğünde

AB'de enflasyon 4 yılın düşüğünde

Ekonomi Haberleri

Avrupa Birliği fiyatların düşük kalacağı uzun bir periyoda girme tehdidiyle yüzleşiyor.

Avrupa Birliği 'nin enflasyon oranı Ekim ayında son 4 yılın en düşük seviyesine gerilerken, birliğin fiyatların düştüğü uzun süreli ve zararlı bir periyoda girebileceği sinyallerini verdi. Wall Street Journal'da yer alan habere göre Avrupa Birliği resmi istatistik kurumundan yapılan açıklamaya göre Ekim ayı itibariyle geçen 12 ay boyunca fiyatlar yüzde 0.9 yükselirken, Eylül ayının rakamı olan yüzde 1.3'ün altında kaldı ve Ekim 2009'dan bu yana en zayıf seviyeye geriledi. nbsp;Eurostat aynı zamanda euroyu kullanan 17 ülkedeki enflasyon oranı Ekim ayında yüzde 0.7 olarak gerçekleşti ve Kasım 2009'dan bu yana en düşük enflasyon olarak kayda geçti. Eurostat'ın 31 Ekim'de açıklanan bu öncü tahmini Avrupa Merkez Bankası'nın gösterge faiz oranını rekor düşük seviye olan yüzde 0.25'e indirmesine yol açtı.

Geçtiğimiz ay enflasyonda yaşanan bu düşüş zayıf petrol fiyatlarından kaynaklanan akaryakıt fiyatları gerilemesini yansıtıyor. Eurostat'ın açıklamasına göre enerji fiyatları Euro Bölgesi'nde Eylül ayından bu yana yüzde 1.2, ve Ekim 2012'den bu yana yüzde 1.7 düştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...