'Eksi enflasyonu göreceğiz 'Merkez' daha cesur olmalı'

'Eksi enflasyonu göreceğiz 'Merkez' daha cesur olmalı'

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, enflasyonun aşağı yönlü seyir izlediğini belirterek, "Temmuz ayında eksi enflasyonu yaşayacağımıza inanıyoruz.

Beklentimiz yıl sonu itibarıyla yüzde 7.5'ler seviyesinde" dedi. Bakanlıktaki 'Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunun (YOİKK) 20. toplantısı öncesinde soruları cevaplayan Zeybekci'nin hedefinde daha önce de piyasanın önünde olmamakla suçladığı Merkez Bankası vardı. Zeybekci, "Türkiye'de enflasyon beklentisi yüzde 7.5'lerde iken bankalar nezdinde reel faizin yüzde 14-15 seviyelerinde olması kabul edilebilir değildir. Yatırımı teşvik edici bir faiz oranı değildir. Bu faizlerle hiç kimse üretim potansiyelini artırma yönünde bir adım dahi atamaz" dedi. Gelecek sene haziran ayı itibarıyla enflasyon beklentisinin yüzde 7.5'in de altında olduğuna dikkati çeken Zeybekci, Merkez Bankasından söz konusu enflasyon beklentileri paralelinde faizleri aşağı indirip, piyasaya öncülük etmesini beklediklerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...