Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? 26 Mayıs 2023 güncel altın fiyatları ve yorumları…

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? 26 Mayıs 2023 güncel altın fiyatları ve yorumları…

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatlarında dün yaşanan düşüşün ardından piyasalarda yeni günün gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları ne kadar oldu, 26 Mayıs altın fiyatları merak ediliyor. İşte altın fiyatlarında son durum...

Altın yatırımcıları tarafından 26 mayıs altın fiyatları son durum aranırken dün ons altında fiyat bin 939,59 dolar ile 2 ayın en düşük seviyesine ulaşmıştı. Piyasada haftanın on işlem gününe girilirken doların artış gösteren baskısının ardından peş peşe üçüncü haftada da düşüşüne devam ediyor. 

Uzmanlar tarafından yapılan yorumlar ise yatırımcıların tasarruflarını yönlendirebilmelerine olanak veriyor. Son olarak altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yayımladığı köşe yazısında döviz ve gram altına ilişkin dikkat çeken iddialar paylaşmıştı.

İSLAM MEMİŞ, ALTIN UYARISI YAPTI

Memiş, "Büyük Plan" uyarısı yaparak "kontrollü yasaklama" iddiasından bahsetmişti ve şunları söylemişti:

"Pazartesi günü haziran ayında yapacakları operasyonu anlatmıştım. Bugün ise asıl hedefledikleri “Büyük Planı” anlatacağım. Son iki yıldır dünya genelinde merkez bankalarının ortak hareket ettiğini iddia etmiştim.

Bu iddiamı iki yıldır devam ettirdiğimi ve sık sık dillendirdiğimi anımsatmak isterim. İnanın veya inanmayın. Bugün inanan ya da inanmayanların durumu farklı. Bu iddiamı “önüne yem atılması” örneği ile vermiştim. Bugün kafasını kaldıranlar, kendini maalesef kafeste buldu. Tüm ülkelerde bankalar insanların varlıklara önce erişimi kısıtladı. Günlük alım-satım-çekim sınırı, alım-satım makas aralıkları, işlem sınırlandırması gibi.

ABD’de bankalar 2 bin dolar üzerindeki para çekimlerinin bir gün önce bildirilmesi gerektiğini ve bu ödemeleri suç dolandırıcılığına karşı reddedebileceklerini müşterilerine duyurdu. Dünya genelinde tüm bankalardan bu açıklamaları sık sık duyacaksınız! Merkez Bankası’nın (TCMB) ise döviz talebini azaltmaya yönelik yeni bir adım attığını gördük.

Bankaların günlük döviz alım limitini yüzde 25 düşürdü. Nakit avans çekme ve kuyum altın harcamalarını sonlandırmış, gelen tepkiler sonrası geri adım atarak kararı bir gün sonra iptal etmişti. Ancak seçimlerden sonra tekrar yapmayacağının garantisi yok!"

Altın yatırımcıları ise değişken seyirle birlikte altında günlük fiyatlar araştırılıyor ve gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 26 Mayıs güncel altın fiyatları haberin detaylarında yer alıyor. 

Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? 26 Mayıs 2023 güncel altın fiyatları ve yorumları…

26 MAYIS 2023 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI... GRAM, ÇEYREK, YARIM, TAM ALTIN NE KADAR?*

*Saat 09.03 itibarıyla, TL cinsinden.

Gram Altın: 1.251,15

Çeyrek Altın: 2.303,00

Yarım Altın: 4.606,00 

Reşat Altını: 9.245,95

ONS Altın: 1.947,27

Tam Altın: 9.049,34

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...