Almanya'da enflasyon haziranda düştü

/ Kaynak: AA
Almanya'da enflasyon haziranda düştü

Ekonomi Haberleri  / AA

Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bu yılın haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1 azalırken, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 0,3 arttı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) öncü verilerine göre, Almanya'da TÜFE ile ölçülen enflasyon bu yılın haziran ayında aylık bazda yüzde 0,1 geriledi. Enflasyon yıllık bazda ise yüzde 0,3 artış kaydetti.


Piyasalarda Almanya'da enflasyonun aylık yüzde 0,2 ve yıllık bazda ise yüzde 0,5 yükselmesi bekleniyordu. Böylece, Almanya'da enflasyon aylık ve yıllık beklentilerin altında kaldı.


Almanya'da, Avrupa Birliği (AB) uyumlu TÜFE ise haziranda aylık bazda yüzde 0,2 azalış kaydederken, yıllık bazda ise yüzde 0,1 artış kaydetti. Piyasalarda AB uyumlu TÜFE'nin aylık bazda yüzde 0,2 ve yıllık bazda da yüzde 0,4 artması bekleniyordu.


"Veri, ECB'nin hala yapması gereken işler olduğunu gösteriyor"
Capital Economics Kıdemli Avrupa Ekonomisti Jennifer McKeown, konuya ilişkin açıklamasında enflasyondaki düşünün Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) hala yapması gereken işleri olduğuna işaret ettiğini ifade etti.


ECB'nin yüzde 2'ye yakın olan enflasyon hedefi için ek para politikasına ihtiyaç duyabileceğini belirten McKeown, "Bugünkü veriler, ECB'ye parasal genişleme programını tam olarak tamamlamak için her gerekçeyi sunuyor ve biz hala bir bütün olarak bölgenin enflasyon hedefini karşılamak için ek para politikası desteğinin gerekli olacağını farz ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Öte yandan, Almanya'da enflasyona ilişkin nihai ve detaylı veri ise 14 Temmuz 2015'te açıklanacak.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...