Olpak: Sırada Kuveyt, Pakistan ve Suudi Arabistan var

Olpak: Sırada Kuveyt, Pakistan ve Suudi Arabistan var

Ekonomi Haberleri

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, savunma sanayi alanında Katar'a 10 yılda 5 milyar dolarlık ihracat hedefinin olduğunu söyledi.

Buket Güven DOHA
High-Tech Port by MÜSİAD'ın ikinci günü basın mensupları ile bir araya gelen Olpak, gelinen son durumu değerlendirdi. Katar'la mevcut siyasi ilişkileri savunma sanayi alanına da yansıtmak istediklerini belirten Olpak, fuar esnasında firmaların 522 özel sektör temsilcisi ve 80 de devlet seviyesinde görüşme gerçekleştirdiğini kaydetti. İkili bazda fuarların devam edeceğini belirten Olpak yüksek teknoloji içeren bu ürünlerin pazarlanmasında AB ilkelerinin de öncelikli hedefleri olduğunu dile getirdi. 
BÖLGEDE YENİ PAZARLAR 
Olpak, Türk savunma sanayi firmaları ve ürünlerinin tanıtımı için ikili bazdaki fuarlara hız verileceğini ve yeni stratejinin bu olduğunu vurguladı. Katar'ın ardından Kuveyt, Suudi Arabistan ve Pakistan'la ikili fuarların açılması için çalışma yapılacağını belirten Olpak, şu anda savunma sanayinin yıllık 1.4 milyar dolarlık ihracat yaptığını hatırlattı. Olpak, Katar'a yönelik olarak da 10 yılda 5 milyar dolarlık ihracat rakamının hedef olarak belirlendiğini söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...