GE, garajda teknoloji üretecek

GE, garajda teknoloji üretecek

Ekonomi Haberleri

Dünyanın 175 ülkesinde teknolojiye dayalı çözümler sunan General Electric (GE), Türkiye'de inovasyon merkezi kurdu.

GE Garaj Atölyesi adı verilen merkezde, enerji, havacılık, su, petrol ve gaz, sağlık, ulaşım ve aydınlatma sektörlerinde endüstriyel araştırmalar yapılacak, yeni ürün buluşu için çalışma yapacak. GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy, "Türkiye'de 65 yıldır faaliyet gösteriyoruz. İnovasyonun gelişimini her zaman destekledik. Şimdi de bu merkezde üniversiteler, mühendisler, girişimciler ve öğrenciler ile teknoloji geliştirmek için sabırsızlanıyoruz" dedi. Türkiye'nin teknolojik ürün geliştirme potansiyeli ve çevre ülkelere yakınlığı sebebiyle bu yatırımın yapıldığını belirten Özsoy'un verdiği bilgiye göre, merkezdeki Sağlık ve Yaşam Bilimleri Eğitim Laboratuvarında, ilaç geliştirme çalışmaları da yapılacak. Türkiye'de sağlık hizmetlerinde kullanılan teknolojik cihazlarıyla da bilinen GE böylece, ilaç tüketiminin yüzde 60'ını yerli kaynaklarla sağlamayı hedefleyen Türkiye'nin sağlık sektöründeki dönüşümüne de katkı sağlayacak.
SAĞLIK VEENERJİ ÖNDE
Teknoloji ürünlerinde dünya şirketi olan GE, Türkiye'de kurduğu laboratuvarında, yeni ilaç geliştirme, daha verimli enerji kullanımı, petrol ve gaz, enerji ile havacılık sektörlerinde yeni teknolojiler üretecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...