Kemer’de boş dükkân sayısı 400’e yaklaştı

Düzenleyen:
Kemer’de boş dükkân sayısı 400’e yaklaştı

Ekonomi Haberleri

Geçen yıl 13 milyon turisti ağırlayan Antalya'da, bu sene Rusya krizi ve terör olayları sebebiyle ciddi kayıp yaşanınca, oteller kadar bölge esnafı da durumdan zarar görüyor.

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, "Göynük, Çamyuva, Tekirova ile birlikte Türkiye'nin en önemli turizm bölgesi Kemer'de boş dükkan sayısı 393'e ulaştı. Bu yıl, ilçedeki son 30 yılın en kötü turizm sezonu yaşanıyor" dedi. Esnafın, yaşadığı krizi 'doğal afet'le bir tuttuğunu belirten Dere; "Kısa vadede vergi, SGK ve kredi borçlarının 1 yıl ertelenmesi, banka hesaplarındaki e-hacizlerin kaldırılması ve 2 yıl ödemesiz '0' faizli kredi gibi taleplerimiz var. Kamu çalışanının '0' faizli kredi ile tatil yapması sağlanmalı. Gurbetçilerin, ucuz biletle gelmesi teşvik edilmeli" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...