3. Havalimanı’nın mermeri Van’dan

Düzenleyen:
3. Havalimanı’nın mermeri Van’dan

Ekonomi Haberleri

3. Havalimanı’nda yerli mermerin kullanılmadığı iddialarını yalanlayan İGA Havalimanları İnşaatı CEO’su Yusuf Akçayoğlu, “Minimum yüzde 80 oranında yerli kaynak kullanmayı hedefliyoruz” dedi.

Yapımı devam eden 3. Havalimanı’nın yüzde 38’lik bölümü tamamlanırken inşaatta yerli kaynak kullanım oranı yüzde 80’e ulaştı. İlk etabı 6 milyar avroya mal olacak projede inşaat giderlerinin önemli bölümü Türkiye’de kalacak. Projeyi yürüten İGA Havalimanları İnşaatı CEO’su Yusuf Akçayoğlu, bine yakın Türk şirketiyle çalıştıklarını belirterek “Bunların 400’e yakını direkt yerli imalatçılardan oluşuyor” dedi. Projede mermerin yurtdışından ithal edildiği gibi iddiaların asılsız olduğunu belirten Akçayoğlu,   özetle şu değerlendirmeyi yaptı: Havalimanında granit kaplanacak alan toplam 450 bin metre kare. Uygun yerli taşı bulabilmek için Maden İhracatçılar Birliği’nin bize önerdiği ocaklardan numuneler alarak testler yaptırdık. Van’da bulunan ocaklardan aradığımız özelliklere karşılık verebilen ve radyasyon oranı yasal prosedürlere uygun 15 bin metrekare granit satın aldık. Geri kalan tüm alanlarda yerli üretim  kullanılması için İtalya’dan son teknoloji bir seramiği Türkiye’deki üreticilerimize örnek olarak verdik. 350 bin metrekarelik alan için Kütahya Seramik ile anlaştık ve üretime başladık.

İTHALE 4,2 MİLYON DOLAR ÖDENDİ

İGA, terminal binasının giriş katında bulunan 85 bin metrekarelik alan için Brezilya’dan ithal granit kullandı. Metrekaresine 50 dolar fiyatla anlaşılan granit için toplamda 4 milyon 250 bin dolar ödendi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...