5 milyar liralık süper cuma

Düzenleyen:
5 milyar liralık süper cuma

EKONOMİ Haberleri

Geçtiğimiz yıl Black Friday’de 3 milyar liralık satış yapılırken bu yıl Türkiye’deki satışların 5 milyar lirayı aşması bekleniyor

Yılın en büyük indirimlerinin yapıldığı Black Friday geldi. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 3 milyar liralık satışın yapıldığı Black Friday’da bu yıl 5 milyar liranın üzerinde satış bekleniyor. ABD’de çıkıp dünyaya yayılan Black Friday çılgınlığı Türkiye’de Efsane Cuma, Beklenen Cuma ve Süper Cuma adıyla gerçekleştiriliyor. Her yıl kasım ayının üçüncü cuma günü yapılan Black Friday bu yıl ise 23 Kasım tarihine denk geldi. Bugüne özel tüm ürün gruplarında yüzde 70-80’lere varan indirimler gerçekleştirildiğini belirten Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, “İhtiyacınız olan ürünleri satın almak istiyorsanız indirim fırsatlarını kaçırmayın” dedi. GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin de dünyanın dört bir yanından çok sayıda şirketin her yıl ürünlerinde ciddi indirimler yaptığı “Efsane İndirim”in, Türkiye’de de e-Ticareti ciddi şekilde canlandırdığını söyledi. “Efsane İndirim kapsamında biz de ‘Süper Cuma’ ismini verdiğimiz kampanyamızla tüketicilerimizin taleplerine ve ihtiyaçlarına karşılık veriyoruz” diyen Elçin, şunları kaydetti: “23 Kasım Cuma günü geçerli olacak kampanya kapsamında tüketicilerimize yüzde 80’e varan indirimler sunacağız. Kampanyalarımız bu gece 24:000’a kadar.” 
Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan ise, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri “Efsane İndirim” gününde 15 bin iş ortaklarıyla birlikte, sadece 1 günde 45 günlük ticaret hacmine ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Erturan, stoklarda beklettikleri 550 milyon adet ürünün yüzde 80’e varan indirimlerle satışa sunulduğunu vurguladı. Hepsiburada’ya gelenler ev, arsa, motosiklet hatta uçak bile alabilecek. Black Friday kapsamında Amazon, Morhipo, Trendyol gibi e-ticaret firmaları ise bir hafta boyuncu indirimli ürün satacak. 

 

İşte indirimler 

 

GİYİM
¥ Koton, 23-24-25 Kasım tarihlerinde kaban, mont ve triko hariç tüm koleksiyonlarda %30 indirim sunuyor. 
¥ Kiğılı, yeni sezon ürünlerinde %50 indirimin yanı sıra 3 adet ve üzeri alışverişlerde ek yüzde 20 indirim uyguluyor.
KONUT
¥ Nef ilk defa satışa çıkaracağı Nef Ortayaka, Nef Arsa ve Nef Brentford London projelerinde daireleri 300 bin TL’ye varan indirime gidiyor. 
¥ AND Gayrimenkul, AND Pastel projesiyle Black Friday alışveriş günlerine dahil oluyor. 24 - 25 Kasım tarihlerinde 19:00- 00:00 saatleri arasında seçili 10 dairede yüzde 40 indirim uygulanacak. 
TEKNOLOİ
¥ Sony, yüzde 50’ye varan indirimler sunuyor. 
¥ LG, bu sabah 10.00’da başlayıp 00.00’da sona erecek kampanya ile G7 ThinQ’yu sadece 7 TL’ den satacak. 
¥ Arçelik, notebook ve tabletlerde 3.000 TL, cep telefonlarında 1.400 TL, TV’lerde 1.100 TL, küçük ev aletlerinde 630 TL’ye varan indirim fırsatı sunuyor. 
¥ Xiaomi ürünlerinde yüzde 15 indirim VADİSTANBUL AVM’deki Mi Store’da tüketicileri bekliyor.
¥ MediaMarkt, “Şahane Cuma” kampanyası ile yüzde 70’e varan oranlarda indirim yapıyor.

Black Friday ordusu kurdu

Black Friday’da ABD’de 5 milyar doların üzerinden Avrupa’da ise 40 milyar avronun üzerinden satış bekleniyor.  Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren Netlog’un Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, yurt dışında bulunan 28 depodan 8 milyon siparişin paketleneceğini belirterek “Talebe yetişmek için İngiltere, Hollanda ve Belçika’daki depolarımızda 4 bin kişilik ilave istihdamla 15 bin çalışana ulaştık” dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...