5,3 milyarlık yatırıma süper teşvikler

5,3 milyarlık yatırıma süper teşvikler

EKONOMİ Haberleri

Proje bazlı teşvik sistemi kapsamında, CFS Petrokimya tarafından Mersin’e yapılacak polipropilen yatırımı için verilecek desteğin şartları belli oldu.

Konuya ilişkin Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; söz konusu yatırıma KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, KDV iadesi, kurumlar vergisi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, gelir vergisi stopajı desteği, nitelikli personel desteği, faiz veya kâr payı desteği, enerji desteği verilecek. Nitelikli personel desteği, her bir nitelikli personel için asgari ücretin aylık brüt tutarının 20 katını geçmemek üzere 5 yıl süreyle uygulanacak. Faiz desteği, sabit yatırım tutarının yüzde 80’ine kadar, bir veya birden fazla aracı kurumdan kullanılacak yatırım kredilerine ödenen faiz veya kâr payının yüzde 80’ini karşılayacak. Komple yeni yatırım olarak öngörülen projedeki sabit yatırım tutarı, 5 milyar 319 milyon lira olarak belirlendi. Öngörülen ilave istihdam bin kişi oldu. Yıllık 500 bin ton kapasiteli tesiste polipropilen üretimi yapılacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...