Japon GS Yuasa’dan Manisa’ya 120 milyon TL

Japon GS Yuasa’dan  Manisa’ya 120 milyon TL

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’de otomotiv tedarik sanayinin köklü firması İnci Holding ile dünya akü devi Japon GS Yuasa‘nın iştiraki İnci GS Yuasa, ortaklığının dördüncü yılında 120 milyon TL’lik yatırımla Manisa’daki üçüncü fabrikasını faaliyete aldı.

Yeni fabrikanın tam kapasite devreye alınmasıyla birlikte bölge istihdamına katkısını da yüzde 25 artıracak olan İnci GS Yuasa, ortaklığının ilk 5 yılı için belirlediği 250 milyon TL’lik yatırım tutarına dördüncü yılında ulaşmış oldu.  Bu yatırımla, toplam kapalı üretim alanı yüzde 63 artışla 47 bin metrekareye ulaşan İnci GS Yuasa, 5 milyon olan yıllık otomotiv akü üretim kapasitesini de 7 milyon adede çıkardı.
Fabrikanın açılış törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, tesiste yeni nesil akülerin üretiminin gerçekleştirileceğini belirterek “Türkiye olarak yönümüz; katma değerli üretim ve nitelikli istihdamdır. Bu hedefe doğru adımlar atmaya ve politikalar üretmeye devam edeceğiz” dedi.  İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök de hizmete giren fabrikanın, iki ülke arasındaki sürdürülebilir iş birliğinin kanıtı olduğunu söyledi. Gök “Biz üretmeyi sevdik, Ege’de, Türkiye’de taş üstüne taş koymanın değerini bildik. Bu topraklardan kazanıp, bu topraklara yatırım yapmayı görev edindik. Bugün Manisa’da üretilen akülerimizi, jantlarımızı dünyada 6 kıtada 100’den fazla ülkeye ihraç etmenin gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...