Türkiye’de ev almak Nice’ten daha cazip!

Türkiye’de ev almak Nice’ten daha cazip!

EKONOMİ Haberleri

Kıta Başkanı François Gagnon “Türkiye’de evler çok ucuz ve kaliteli. Sahiller harika. Yemekler lezzetli. Hayat standardı yüksek. Sadece bunları anlattığımızda, Nice yerine Türkiye’nin çok daha avantajlı olduğunu söyleyebiliyoruz” dedi

Türkiye’nin yeni hikâyesi “topyekûn ihracat” üzerine inşa edilirken, bu anlamda gayrimenkul sektöründe de heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. Geçen yılın ocak-şubat döneminde yabancıya 3 bin 471 adet konut satılırken, bu sene aynı aylarda söz konusu rakam 6 bin 489 adede ulaştı. Bu da yüzde 87’lik artışa işaret etti. Gayrimenkul sektörü, bu başarısını daha da artırmak için, her geçen gün yeni çalışmaları hayata geçiriyor. Türkiye’nin sunduğu yüksek potansiyel, sadece konut geliştiricilerini değil, gayrimenkul danışmanlığı firmalarını da harekete geçirmiş durumda. Bu şirketlerden biri de, küresel gayrimenkul danışmanlığı sektörünün önde gelen oyuncularından ERA... ABD merkezli ERA’nın Avrupa Başkanı François Gagnon, temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geldi. Avrupa’da 14 ülkede, bin 100 ofis ve 5 binin üzerinde danışmanla yola devam ettiklerini belirten Gagnon “Türkiye ekibimiz, buradaki potansiyeli ve verileri bizlere sunduğunda şaşırdık. Bunları ABD merkezimizle paylaştık. Ve hep birlikte 2019’u Avrupa’da ‘Türkiye yılı’ ilan etmeye karar verdik” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE ÇOK AVANTAJLI
Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Avrupalıların kendileri önemli hedef kitle olduğunu vurgulayan Gagnon “Bugün Avrupalı için Türkiye’de, özellikle sahil kesiminde ev sahibi olmak, Nice ya da Cote d’Azur’da ev sahibi olmaktan çok daha avantajlı. Şunu analiz ettik; Türkiye’deki evler çok kaliteli. Dövizde yaşanan yükselişle birlikte fiyatlar da çok uygun. Almanya, Hollanda, Belçika gibi ülkelerde ilgisi çok yüksek. İskandinav ülkelerinde de Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen ciddi kesim var. Ayrıca Türk yemekleri, ciddi cazibe unsuru” diyerek, Türkiye’nin gayrimenkulde Avrupa’nın parlayan yıldızı olduğunu dile getirdi.

ERA’NIN HEDEFİ 2 BİN
ERA Türkiye Genel Müdürü Can Özatay da, bu yıl yabancıya satışın 50 bine ulaşacağını, burada yaklaşık yüzde 5’lik pay hedeflediklerini söyledi. Özatay “2019’da hedefimiz 2 binden fazla yabancı bireysel yatırımcıya Türkiye’den gayrimenkul satmak. Kendimize ciddi bir büyüme hedefi koyduk. İstanbul’un yanı sıra Ankara, Bursa, İzmir ve Adana gibi büyük şehirlerde varlığımızı güçlendireceğiz. Hedefimiz, yıl sonunda 70 ofisin üzerine çıkmak” ifadelerini kullandı.

5 YIL ÖNCEKİ PORTEKİZ GİBİ
Fransızların bundan 4-5 yıl önce büyük gruplar hâlinde Portekiz’den gayrimenkul satın aldığını ifade eden François Gagnon “Portekiz’deki fiyatlar ciddi yükselmiş durumda. Bugün Türk gayrimenkul sektörü de, 4-5 yıl önceki Portekiz’i bana hatırlatıyor. Şu an Türkiye, Avrupa’nın en yüksek potansiyel vadeden ülkesi. Buradaki kilit nokta, bu potansiyelin doğru biçimde yabancılara aktarılması. Yabancı basında, Türkiye ile ilgili gerçeği yansıtmayan, taraflı haberler yoğun olarak var. Oysa Türkiye son derece güvenli. Müthiş fırsatlar barındırıyor ve gerçekten yüksek hayat standardı var burada. Türkiye’nin bu unsurları doğru aktarıldığında, yabancıya satış konusunda müthiş bir başarı hikâyesi yazılabilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...