Çiftçiye gezen sağım sistemi

Çiftçiye gezen sağım sistemi

EKONOMİ Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, küçükbaşta el değmeden sağım işleminin yapılabileceği yerli ve millî Gezen Hibrit Sağım Sistemi geliştirdiklerini belirterek “Sistemle birlikte küçükbaşlarda sağım işi hem kolaylaşacak hem de elde edilen sütün kalitesi artacak, işletme maliyetleri önemli oranda düşürülecek” dedi.

Pakdemirli, 12-24 hayvanın sağımının yapılabildiği iki farklı prototip oluşturduklarını bildirdi. Geliştirilen sağım sistemiyle makinenin otomatik olarak kendi kendini temizleyebildiğini vurgulayan Pakdemirli, soğutma tankı bulunduğu için sağılan sütün bozulmadan uzun süre saklanabileceğini kaydetti. Pakdemirli, sistemin elektrik olmayan yerlerde de kullanılabildiğine işaret ederek “Sistemde yer alan fotovoltaik paneller sayesinde işletme giderlerinin çok önemli bir kısmını oluşturan enerji gideri de azaltılmış olacak. Traktörler ile istenilen yere götürülebilen bu makineden birden fazla üretici ve elektrik olmayan yaylalardaki vatandaşlarımız da faydalanabilecek” değerlendirmesinde bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...