Japon Toyota Sakarya'dan dünyayı fethetti

Düzenleyen:
Japon Toyota  Sakarya'dan  dünyayı fethetti

EKONOMİ Haberleri

Dünya devi Toyota, Türkiye'deki 30. yılını kutluyor. 1990'da ülkemizde kurulan şirket, 1992'de fabrika temellerini attı ve 1994'te Sakarya’da üretime başladı.

Toyota Türkiye, faaliyetlerine başladığı ilk günden itibaren üretim ve ihracatta birçok rekor kırarak, ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürüyor. Her yıl Türkiye'den 150’yi aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiren firma, 5 bin 500 çalışanıyla ülke istihdamına ciddi katkı sağladı. Şirket 30 yıllık Türkiye geçmişinde; toplam 2 milyon 603 bin araç üretti. 2 milyon 174 bin araç ihraç etti. Sadece dış satımdan 33,5 milyar dolar kazandı. Toyota Türkiye Genel Müdürü Toshihiko Kudo "30 yıldır burada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana bizimle birlikte olan ve hedeflerimizi gerçekleştirmemizi sağlayan çalışanlarımızın ve tedarikçilerimizin emeklerini takdir ediyorum" dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...