TEMSA’nın elektriklisi Romanya’da yollara çıkıyor

TEMSA’nın elektriklisi Romanya’da yollara çıkıyor

EKONOMİ Haberleri

İlk elektrikli otobüs ihracatını geçtiğimiz aylarda İsveç’e gerçekleştiren TEMSA, global pazarlardaki gücünü kazandığı yeni ihalelerle pekiştiriyor.

Romanya’nın Buzau kentinde düzenlenen ihaleyi kazanan TEMSA, dört adet Avenue Electron’u 2021 yılının sonuna kadar şehre teslim edecek. Bu satış işlemiyle birlikte ilk defa 12 metrelik bir elektrikli otobüs Türkiye’den yurt dışına ihraç edilmiş olacak.
2021 yılı içinde Romanya’nın Buzau kentinde yollara çıkacak Avenue Electron, 35 koltuklu ve 90 kişilik yolcu kapasitesine sahip. Tam şarjla 230 kilometrelik bir mesafeyi katedebilen araçta aynı zamanda hızlı şarj özelliği de mevcut. Bu sayede dokuz dakikalık bir şarjla 90 kilometre gidebiliyor. Bu da Avenue Electron’u özellikle şehir içi taşımacılıkta avantajlı kılıyor. Avenue Electron’da ortaya konulan bir yenilik de tek pedallı sürüş sistemi. Gaz ve fren pedalları yerinde bu araçta sadece gaz pedalı bulunuyor. Bataryaya bağlı bu pedal hem aracın hızlanmasını hem de pedaldan ayağınızı çektiğinizde aracın yavaşlamasını hatta durmasını sağlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...