‘Hemen faiz indirmek’ ön yargılı bir beklenti

‘Hemen faiz indirmek’  ön yargılı bir beklenti

EKONOMİ Haberleri

Şahap Kavcıoğlu, “Nisan veya sonrasındaki aylarda hemen faiz indirilecek şeklinde ön yargılı bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Enflasyonla birlikte küresel sermaye akımlarını ve yerleşiklerin portföy tercihlerini de dikkate alacağız” dedi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Yeni dönemde de kararlarımızı, kurumsal bir para politikası anlayışıyla, enflasyondaki düşüşün kalıcılığını sağlayacak şekilde almaya devam edeceğiz. Bu çerçevede şu ana kadar atılmış olan politika adımlarının etkilerini de gözlemleyeceğiz" diye konuştu. Bloomberg’e özel bir röportaj veren Şahap Kavcıoğlu, “Nisan veya sonrasındaki aylarda hemen faiz indirilecek şeklinde ön yargılı bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Para politikası duruşunu belirlerken gerçekleşen ve beklenen enflasyonla birlikte küresel sermaye akımları, benzer ülkelerin reel getirileri ve yerleşiklerin portföy tercihlerini dikkate alacağız. Hükûmet ile belirlenen orta vadeli yüzde 5 enflasyon hedefine sıkı sıkı bağlıyız. Bunun sürdürülebilir büyüme için de ne kadar önemli olduğunun farkındayım” ifadelerini kullandı.

TEK FAİZE DEVAM
Merkez Bankasının  uygun şartlar oluştuğunda rezervlerini güçlendirmeye yönelik araçları, iletişimi de önceden ve gerektiği şekilde yaparak devreye alacağını ifade eden Kavcıoğlu, şöyle devam etti: Gelecek dönemde Merkez Bankası, dalgalı kur rejimine bağlı kalacak. Kurlar serbest piyasa koşullarında arz ve talep dengesine göre oluşacaktır. Para politikasının operasyonel çerçevesini koruyacağız. Bir hafta vadeli repo faiz oranı, temel politika aracımız olmaya devam edecek. Sadeleştirilmiş operasyonel para politikası çerçevesinin; aktarım mekanizmasını güçlendirdiğini, kararların ve uygulamaların daha sade ve net şekilde kurulmasına imkân verdiğini görüyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...