Engellilere 65 bin lira hibe desteği

Engellilere 65 bin  lira hibe desteği

EKONOMİ Haberleri

Kendi işini kurmak isteyen engelliler için 65 bin liraya varan hibe desteği başvuruları 12 Temmuz tarihine kadar devam ediyor.

Engellilere yönelik Hibe Destek Projesinde başvuru sahibinin talep etmesi hâlinde, belirtilen maliyetler karşılanacak. Yapılan açıklamada “Kuruluş işlemleri desteği, iş yeri kuruluşu için yapılan resmî işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 5.000 lira. İşletme gideri desteği, sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım) en fazla yüzde 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 15.000 lira. Demirbaş desteği, sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dâhil en fazla 45.000 lira” denildi.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...