İşsizliğe turizm merhemi

İşsizliğe turizm merhemi

EKONOMİ Haberleri

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs 2021 dönemine ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı.

Buna göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı, mayısta, bir önceki aya göre 265 bin kişi azalarak 4 milyon 237 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 0,6 puanlık düşüşle yüzde 13,2 seviyesinde gerçekleşti. Geçen yılın aynı ayına göre de 0,3 puan azaldı. Mayısta istihdam edilenlerin sayısı tarım sektöründe 312 bin kişi, sanayi sektöründe 57 bin kişi azaldı. Ancak inşaat sektöründe 24 bin kişi, hizmet sektöründe ise 129 bin kişi arttı. Aşılama ve ülkeler arası seyahatlerin başlamasının etkisiyle turizm sektörü canlandı. Böylece otel, kafe ve restoranlarda istihdam yükseldi. “Hizmet sektörü” mayısta, istihdam piyasasını sırtladı.

MAYIS AYI VERİLERİ
Mayıs verilerine göre;
¥ Türkiye’de istihdam edilenlerin sayısı 27 milyon 844 bin kişiyi buldu.
¥ İş gücüne katılma oranı, 0,8 puan azalışla yüzde 50,5’e geriledi.
¥ Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna kayıtlı olmadan çalışanların oranı, yıllık bazda 1,6 puan azalarak yüzde 27,9’a düştü.
¥ Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel iş gücü ve işsizlerden oluşan atıl iş gücü oranı, 0,2 puan azalarak yüzde 27,2 oldu.
¥ 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı da bir önceki aya göre 2 puanlık azalışla yüzde 24 seviyesinde gerçekleşti.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...