Rezervasyonlar iptal ediliyor

Rezervasyonlar iptal ediliyor

EKONOMİ Haberleri

Pandemi döneminde büyük darbe alan turizm sektörü, normalleşme sonrası yeniden toparlanmaya başlamıştı. Ancak özellikle Akdeniz ve Ege Bölgelerini saran orman yangınları, tabii hayatı olduğu gibi sektörü de olumsuz etkiledi.

Aynı anda onlarca yerde yaşanan ve turistik tesislerin yakınlarında da yaşanan orman yangınları, rezervasyon iptallerine sebep olmaya başladı. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, rezervasyon kayıplarının yüzde 10 seviyesinde olduğunu ifade ederken, uzun dönemli rezervasyonlarda yüzde 20 civarında iptal yaşandığını anlattı. Satışlarda da yüzde 5 gibi bir düşüş gözlemlediklerini kaydeden Bülbüloğlu “Uzun dönem satışlarımız durdu. Önceliğimiz kurtarma çalışmaları... Ardından sektörün geleceği için çalışacağız” dedi. Yangınlar, yerli turistin tercihini de etkiledi. İlgi Kuzey Ege ve Karadeniz’e kaydı. Rezervasyon iptallerinde yaşanan bu durumun geçici olduğuna işaret eden tur operatörleri, yangınların söndürülmesi hâlinde satışların normale döneceği görüşünü ifade ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...