Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk sigorta sektörü teyakkuza geçti

Düzenleyen:
Türk sigorta sektörü teyakkuza geçti

EKONOMİ Haberleri

Türkiye yangın felaketiyle boğuşurken sigorta sektörü de acil duruma pozisyonuna geçti.

KAAN ZENGİNLİ - İSTANBUL

Türkiye Sigorta Birliği, 3 Ağustos 2021 itibarıyla yangın ve kasko poliçesi kaynaklı 210, devlet destekli tarım sigortaları kaynaklı 431 hasar ihbarı alındığını açıkladı. Yaşanan riskler karsında sorumluluğun eksiksiz yerine getirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini belirten TSB yetkilileri, bunun dışında sağlık sigortası, hayat sigortası ve ferdi kaza sigortası olan vatandaşlara da poliçelerindeki asistans hizmeti kapsamında ihtiyaç duyulan hizmetlerden faydalanabileceklerine dair uyarıda bulundu. Açıklamada yangın riskine ilişkin teminatı bulunan, zarar görmüş konut, iş yeri, fabrika, turizm tesisi, sera, araç, emtia, bitkisel üretim, tarımsal üretime konu büyükbaş ve küçükbaş hayvan gibi tüm mal varlıklarına gelen zararların hasar tespit çalışması neticesinde, poliçe şartları çerçevesinde karşılanacağının altı çizildi. Axa Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, Türk sektörün 300 milyar TL’lik bir büyüklüğü olduğunu belirterek “Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hükûmetin açıkladığı destek programı dışında sigorta sektörü de cansiparane şekilde çalışıyor. Ödemeleri anında yapıyoruz” dedi. Ölken, konut ve iş yerinde sigortalılık oranının yüzde 35 olduğunu, oranın yükselmesi gerektiğini ifade etti.

ÖNCE YANGIN HASARI

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği Başkanı Ahmet Nedim Erdem de “Vatandaşlarımız öncelikle canlarını tehlikeye atmadan, poliçe dâhilinde olan mülklerini güvenli hâle getirmeli. Ardından sigorta şirketlerine ihbarda bulunmalı” dedi.

Sigorta Cini CEO’su Erdem Aydınlı ise sigortalıların poliçe aldıkları şirkete başvurması gerektiğini yangın hasarlarına öncelik verileceğini söyledi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...