Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akıllı yollarda kazalar da dip yaptı

Akıllı yollarda kazalar da dip yaptı

EKONOMİ Haberleri

Yeni otoyol, köprü ve tüneller sayesinde akıllı ulaşım sistemleri Türkiye’nin birçok yerinde kullanılmaya başlandı.

 Trafik güvenliği arttı, ücret toplama sistemleri sağlıklı şekilde işliyor, kazalara müdahale 13-15 dakikada tamamlanıyor. İstanbul Kamu Özel Sektör Mükemmellik İş Birliği Derneğinden yapılan açıklamaya göre;
l Kuzey Marmara Otoyolu, Kuzey Çevre Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde toplamda 2.600’den fazla kamera bulunuyor.
l  Avrasya Tüneli, 400’den fazla kamera ile 7 gün 24 saat otomatik olarak izleniyor.
l  İstanbul-İzmir Otoyolu 1041 kamerayla kontrol ediliyor.
l  Osmangazi Köprüsü 429 adet sensörle sürekli takip altında tutuluyor.

Bütün bu sistemler, araçlarla ilgili data toplayabiliyor. Araçların otomatik olarak seyahat süresi hesaplanabiliyor. Güzergâh üzerinde yer alan sis, rüzgâr, sıcaklık sensörleri ve meteoroloji istasyonuyla yol ve mevsim koşulları takip ediliyor. Sürüş güvenliği için elektronik bilgilendirme tabelaları aracılığıyla sürücülerle bu bilgiler paylaşılıyor. Havalandırma sistemleri, trafik işaretleri, radyo anonsları dâhil bütün yönlendirmeler yine otomatik olarak sistemsel bir bütünlük içerisinde çalışıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...