18 yaş altındaki 30 bin genç BES'e katıldı

18 yaş altındaki 30 bin genç BES'e katıldı

EKONOMİ Haberleri

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Türker Gürsoy, yürürlüğe girmesinin üzerinden iki ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, 18 yaş altında BES’e ilginin artmasının önemli olduğunu kaydetti.

Gürsoy “10 Ağustos itibarıyla 18 yaş altında katılımcı sayısı 30 binler seviyesine, fon büyüklüğü 22 milyon TL’ye yaklaştı. 2021 sonu itibarıyla katılımcı sayısında 200 bin düzeyinin aşılmasını, fon büyüklüğünde ise 200 milyon TL seviyelerine yaklaşılmasını bekliyoruz. Çocuklarımız için başlatılan bu uygulamada devlet katkısı ve buna ilişkin hak kazanma şartları, diğer katılımcılar ile aynı şekilde uygulanıyor. Erken yaşta tasarruf yapma alışkanlığı edinecek çocuklarımız, elde edecekleri birikim ile kendilerine finansal bir güvence oluşturacak ve bu sayede üniversiteye giriş, evlenme, iş kurma veya bulma gibi hayatlarındaki kilometre taşlarında da kendilerine önemli bir destek bulabilecek” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...