Müteahhitler iş bıraktı

Müteahhitler iş bıraktı

EKONOMİ Haberleri

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), çimento sektöründeki fiyat artışlarına tepki olarak, geçtiğimiz günlerde iş durdurma eylemi yapacaklarını açıklamıştı. Söz konusu eylem dün başladı.

İMKON, 24 Eylül’e kadar inşaatları durdurduklarını açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ekonomisinin stratejik sektörleri arasında başı çeken inşaat sektörünü en çok etkileyen girdi mamullerinin başında çimentonun olduğu belirtildi. Sektörün 250 alt sektörü de etkilediğine işaret edilen açıklamada; burada yaşanan yüksek zamların, vatandaşı, kentsel dönüşümü, ucuza konut erişimini, istihdamı ve piyasa istikrarını olumsuz etkilediğinin altı çizildi. Çimentoya gelen zamların enflasyon ve döviz kurundaki dalgalanmanın çok üstünde olduğu ve kabul edilemez seviyeye ulaştığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi: Çimento sektörü, fahiş zamları geri çekmesi yolunda verdiğimiz mücadeleye yeni zamlarla karşılık vermiş; inşaat sektörüne, iş bırakma ve boykot dışında seçenek bırakmamıştır. Bu zamana kadar haklı çağrımıza yeteri kadar kulak vermediniz. Haklı taleplerimiz karşılık buluncaya kadar demokratik şartlarda mücadelemiz devam edecektir” denildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...