Üç milyon çiftçiye 3,4 milyon liralık stopaj kesintisi iadesi

Düzenleyen:
Üç milyon çiftçiye 3,4 milyon liralık stopaj kesintisi iadesi

EKONOMİ Haberleri

AK Parti milletvekillerinin verdiği önerge ile son beş yılda yapılan gelir vergisi stopaj kesintilerin çiftçilere iade edilmesine karar verildi. Edinilen bilgilere göre düzenlemeden üç milyon çiftçi faydalanacak ve toplamda 3,4 milyar liralık iade ödemesi yapılacak.

Haber Merkezi ANKARA

AK Parti’nin, Vergi Usul Kanununda değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmelerinde çiftçilere yönelik önemli bir adım atıldı.

TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerde, tarımsal destekleme ödemelerinden gelir vergisi stopaj kesintisi uygulamasına son veren maddeye, bugüne kadar yapılan kesintilerin iade edilmesine yönelik bir düzenleme eklendi. Mevcut uygulamada çiftçilere yapılan tarımsal destekleme ödemelerinden yüzde 4 oranında gelir vergisi stopajı kesiliyordu. Teklif ile destekleme ödemelerinden kesinti yapılmaması öngörülüyor.

Önceki gece AK Parti milletvekillerinin verdiği önerge ile bu konuda bir adım daha atıldı ve son beş yılda yapılan kesintilerin çiftçilere iade edilmesine karar verildi. Edinilen bilgilere göre düzenlemeden üç milyon çiftçi faydalanacak ve 2,5 milyar lirası anapara, 900 milyon lirası faiz olmak üzere toplamda 3,4 milyar liralık iade ödemesi yapılacak.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...