İzmir'den Avrupa'ya ev tipi Covid testi

Düzenleyen:
İzmir'den Avrupa'ya ev tipi Covid testi

EKONOMİ Haberleri

İzmir'de kurulu tıbbi malzeme firması TÜRKLAB, geliştirdiği ev tipi Covid-19 testinin onay almasının ardından Almanya'daki eczane ve marketlerde satış için hazırlıklara başladı.

Yeni tip koronavirüs testi PCR’a alternatif yerli test geliştiren geliştirerek dünya pazarında satışa sunan TÜRKLAB, bunu ev tipi kullanım için de uygun hâle getirdi. Firma, ev tipi testin Almanya’daki market ve eczanelerde satışı için Almanya Sağlık Bakanlığına bağlı Federal İlaç ve Tıbbi Cihaz Enstitüsüne başvuruda bulundu. Enstitünün yaptığı incelemeler sonrasında firma, teste Almanya’daki süpermarket ve eczanelerde satış ve kullanım izni aldı.

İNGİLTERE'DE DE SON AŞAMAYA GELİNDİ

İzmir’de faaliyet gösteren firmanın Genel Müdürü Kartal Yağlıdere “Son yapılan performans çalışmalarımızda testlerimizin Delta varyantını da yüzde 90’ın üzerinde hassasiyetle belirlediğini, yakaladığını gördük. Sene sonu itibarıyla Avrupa’daki eczanelerde ve marketlerin raflarında ürünlerimiz yer alacak. Yılbaşından önce raflarda olmasını bekliyoruz. İlk olarak Almanya’dan başlamak üzere. İngiltere’de de son aşamaya geldik. Birkaç hafta içinde oradan da onay almayı bekliyoruz” dedi.

Hastaneler ve laboratuvarda kullanılan testlerde burundan kulak arkasına kadar numune çubuğunun sokulduğuna işaret eden Yağlıdere, ev tipi testlerde ise burnun ucundan alınan numunelerin testin çalışması için yeterli performansı gösterdiğini bildirdi. Yağlıdere, ev tipi kullanım testlerinin Avrupa’da ağırlıklı olarak veli gözetiminde öğrenciler için kullanıldığını, diğer yaş gruplarının da şüphelendikleri anda evlerine yakın market ve eczaneden testi alıp sonuca ulaştıklarını dile getirdi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...