Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Sahte PCR testine 50 yıl hapis istemi

Sahte PCR testine 50 yıl hapis istemi
Fotoğraf Başlığı Sahte PCR testine 50 yil hapis istemi

İstanbul’da 150 dolar karşılığında sahte PCR sonucu verdikleri öne sürülen 3’ü tutuklu 15 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, şüphelilerin 50 yıla kadar hapsi talep edildi.

Kaydet
a- | +A

İstanbul’da yurt dışına çıkacak olan yabancı uyruklulara 150 dolar karşılığında sahte PCR sonucu verdikleri iddiasıyla 3’ü tutuklu 15 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Sağlık Bakanlığı 'suçtan zarar gören', Hatice Korkmaz ile Hakan Kaya 'mağdur', 15 kişi ise 'şüpheli' olarak yer aldı. Şüphelilerden Mohamad Baderuldın Tawoz’un kendisini doktor olarak tanıttığı, ve beyaz önlük giyip test kitleriyle seyahat edecek kişilerden numuneler aldığı ortaya çıktı.

Ayrıca zanlının, negatif PCR test sonucunu gösteren orijinal raporlarla aynı niteliğe sahip sahte raporları, irtibatlı oldukları çete üyeleriyle yurt dışına çıkacak yolculara ulaştırdığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 15 şüphelinin 50 yıla kadar hapsi talep edildi.

BAKMADAN GEÇME
KVKK
HABER

KVKK'dan aşı ve PCR testi kararı: Kanuna aykırı değil

BAKMADAN GEÇME
Sahte PCR testiyle milyonluk vurgun
HABER

Sahte PCR testiyle milyonluk vurgun

BAKMADAN GEÇME
PCR testi zorunluluğu aşıda hız kazandırdı
HABER

PCR testi zorunluluğu aşıda hız kazandırdı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.